Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Costa Rica

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Costa Rica? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Mellom-Amerika - Costa Rica

Hvilket vær kan du forvente i Costa Rica

Klimaet i Costa Rica er tropisk og subtropisk. Men landet har mange mikroklimater avhengig av det meste av høyden av hver region. Tørr sesong er fra desember til april, regntiden er fra mai til november. Du kan forvente kjøligere vær i høylandet.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Alajuela, Atenas, Brasilito, Bribri, Cabo Matapalo, Cahuita, Cahuita National Park, Carara National Park, Carate, Cartago, Central Pacific, Central Valley, Chirripo National Park, Cocos Island National Park, Conchal, Corcovado National Park, Dominical, Drake Bay, Esterillos, Finca Sonador, Golfito, Grecia, Guanacaste, Heredia, Jacó, La Fortuna, Liberia, Limón, Los Chiles, Los Patos, Mal País, Manuel Antonio, Manuel Antonio National Park, Monteverde and Santa Elena Cloud Forest Reserves, Montezuma, Nicoya City, Nicoya Peninsula, North Costa Rica, Nosara, Osa Peninsula, Pacuare River and Protected Zone, Parismina, Pavones, Península de Burica, Playa Carrillo, Playa Grande, Playa Hermosa, Playas del Coco, Pochote, Potrero, Providencia, Puerto Jimenez, Puerto Limón, Puerto Viejo de Sarapiquí, Puerto Viejo de Talamanca, Punta Uva, Puntarenas, Pérez Zeledón, Quepos, Quesada, Rincón de la Vieja Volcano National Park, San Gerardo de Dota, San Isidro de El General, San José, San Ramon, Santa Elena, Santa Teresa, Sierpe, Sixaola, South Pacific Costa Rica, Sámara, Tamarindo, Tenorio Volcano National Park, Tilarán, Tortuguero, Turrialba, Uvita.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Mai, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 26.6 ℃ (79.88 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 17.5 ℃ (63.5 ℉). Den kaldeste måneden her er Desember, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 23.2 ℃ (73.76 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 15.7 ℃ (60.26 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 0. Den minste regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 0.

Når du reiser til noen steder i Costa Rica, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Cerro Chirripo (3819 m) og det laveste punktet er Pacific Ocean (0 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Costa Rica. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Costa Rica i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Costa Rica i Januar er 24 ℃ (75.2 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.8 ℃ (60.44 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.6 ℃ (74.48 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.85 ℃ (74.93 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:33 (timer og minutter), i midten av måneden 11:36 og i slutten av måneden 11:41.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Costa Rica i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Costa Rica i Februar er 23.7 ℃ (74.66 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.9 ℃ (60.62 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.85 ℃ (74.93 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.4 ℃ (75.92 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 5.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:41 (timer og minutter), i midten av måneden 11:48 og i slutten av måneden 11:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Costa Rica i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Costa Rica i Mars er 25.1 ℃ (77.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.9 ℃ (60.62 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.4 ℃ (75.92 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.55 ℃ (77.99 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 12 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:56 (timer og minutter), i midten av måneden 12:04 og i slutten av måneden 12:12.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Costa Rica i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Costa Rica i April er 26 ℃ (78.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.7 ℃ (62.06 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.55 ℃ (77.99 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.3 ℃ (79.34 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 44.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:12 (timer og minutter), i midten av måneden 12:20 og i slutten av måneden 12:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Costa Rica i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Costa Rica i Mai er 26.6 ℃ (79.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.5 ℃ (63.5 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.3 ℃ (79.34 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.95 ℃ (78.71 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 225.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:28 (timer og minutter), i midten av måneden 12:34 og i slutten av måneden 12:39.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Costa Rica i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Costa Rica i Juni er 25.3 ℃ (77.54 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.8 ℃ (62.24 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.95 ℃ (78.71 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.15 ℃ (77.27 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 276.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:39 (timer og minutter), i midten av måneden 12:41 og i slutten av måneden 12:41.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Costa Rica i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Costa Rica i Juli er 25 ℃ (77 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.6 ℃ (61.88 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.15 ℃ (77.27 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25 ℃ (77 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 208.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:41 (timer og minutter), i midten av måneden 12:39 og i slutten av måneden 12:34.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Costa Rica i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Costa Rica i August er 25 ℃ (77 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.7 ℃ (62.06 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25 ℃ (77 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.7 ℃ (78.26 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 249.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:34 (timer og minutter), i midten av måneden 12:27 og i slutten av måneden 12:20.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Costa Rica i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Costa Rica i September er 26.4 ℃ (79.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17 ℃ (62.6 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.7 ℃ (78.26 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.25 ℃ (79.25 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 317.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:20 (timer og minutter), i midten av måneden 12:12 og i slutten av måneden 12:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Costa Rica i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Costa Rica i Oktober er 26.1 ℃ (78.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.9 ℃ (62.42 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.25 ℃ (79.25 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.3 ℃ (77.54 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 329.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:04 (timer og minutter), i midten av måneden 11:56 og i slutten av måneden 11:48.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Costa Rica i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Costa Rica i November er 24.5 ℃ (76.1 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.9 ℃ (62.42 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.3 ℃ (77.54 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.85 ℃ (74.93 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 141.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:48 (timer og minutter), i midten av måneden 11:41 og i slutten av måneden 11:36.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Costa Rica i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Costa Rica i Desember er 23.2 ℃ (73.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.7 ℃ (60.26 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.85 ℃ (74.93 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.6 ℃ (74.48 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 39.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:36 (timer og minutter), i midten av måneden 11:33 og i slutten av måneden 11:32.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Costa Rica på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Alajuelatemperatur: - høyeste temperatur: 28.1 ℃ (82.58 ℉)laveste temperatur: 18.1 ℃ (64.58 ℉)nedbør: 32.2mmregnfulle dager: 6
San Josetemperatur: - høyeste temperatur: 23.2 ℃ (73.76 ℉)laveste temperatur: 15.7 ℃ (60.26 ℉)nedbør: 39.8mmregnfulle dager: 0
Herediatemperatur: - høyeste temperatur: 24.1 ℃ (75.38 ℉)laveste temperatur: 15.3 ℃ (59.54 ℉)nedbør: 57.3mmregnfulle dager: 0
Cartagotemperatur: - høyeste temperatur: 23.8 ℃ (74.84 ℉)laveste temperatur: 13.7 ℃ (56.66 ℉)nedbør: 57.3mmregnfulle dager: 0
Turrialbatemperatur: - høyeste temperatur: 27.9 ℃ (82.22 ℉)laveste temperatur: 18.9 ℃ (66.02 ℉)nedbør: 283.4mmregnfulle dager: 0
Sixaolatemperatur: - høyeste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)laveste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)nedbør: 335.1mmregnfulle dager: 0
Limontemperatur: - høyeste temperatur: 29.1 ℃ (84.38 ℉)laveste temperatur: 21.8 ℃ (71.24 ℉)nedbør: 455.4mmregnfulle dager: 20.6
Guapilestemperatur: - høyeste temperatur: 28.6 ℃ (83.48 ℉)laveste temperatur: 20.2 ℃ (68.36 ℉)nedbør: 455.7mmregnfulle dager: 22
Los Chilestemperatur: - høyeste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)laveste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)nedbør: 282.2mmregnfulle dager: 0
Upalatemperatur: - høyeste temperatur: 29.6 ℃ (85.28 ℉)laveste temperatur: 20.9 ℃ (69.62 ℉)nedbør: 195mmregnfulle dager: 0
Liberiatemperatur: - høyeste temperatur: 32 ℃ (89.6 ℉)laveste temperatur: 21.5 ℃ (70.7 ℉)nedbør: 10.9mmregnfulle dager: 3.2
Filadelfiatemperatur: - høyeste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)laveste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)nedbør: 7.4mmregnfulle dager: 0
Canastemperatur: - høyeste temperatur: 31.4 ℃ (88.52 ℉)laveste temperatur: 23.2 ℃ (73.76 ℉)nedbør: 20.6mmregnfulle dager: 0
Nicoyatemperatur: - høyeste temperatur: 32.3 ℃ (90.14 ℉)laveste temperatur: 20.3 ℃ (68.54 ℉)nedbør: 21mmregnfulle dager: 2.1
Puntarenastemperatur: - høyeste temperatur: 31.8 ℃ (89.24 ℉)laveste temperatur: 22.4 ℃ (72.32 ℉)nedbør: 27.4mmregnfulle dager: 5.6
Quepostemperatur: - høyeste temperatur: 30.2 ℃ (86.36 ℉)laveste temperatur: 22.4 ℃ (72.32 ℉)nedbør: 158.2mmregnfulle dager: 15.2
San Isidrotemperatur: - høyeste temperatur: 27.2 ℃ (80.96 ℉)laveste temperatur: 17 ℃ (62.6 ℉)nedbør: 80.6mmregnfulle dager: 0
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.