Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Costa Rica

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Costa Rica te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Centraal-Amerika - Costa Rica

Welk weer te verwachten in Costa Rica

Het klimaat van Costa Rica is tropisch en subtropisch. Maar het land heeft veel microklimaten, voornamelijk afhankelijk van de hoogte van elke regio. Droge seizoen is van december tot april, regenseizoen is van mei tot november. Je kunt koeler weer verwachten in de hooglanden.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Alajuela, Atenas, Brasilito, Bribri, Cabo Matapalo, Cahuita, Cahuita National Park, Carara National Park, Carate, Cartago, Central Pacific, Central Valley, Chirripo National Park, Cocos Island National Park, Conchal, Corcovado National Park, Dominical, Drake Bay, Esterillos, Finca Sonador, Golfito, Grecia, Guanacaste, Heredia, Jacó, La Fortuna, Liberia, Limón, Los Chiles, Los Patos, Mal País, Manuel Antonio, Manuel Antonio National Park, Monteverde and Santa Elena Cloud Forest Reserves, Montezuma, Nicoya City, Nicoya Peninsula, North Costa Rica, Nosara, Osa Peninsula, Pacuare River and Protected Zone, Parismina, Pavones, Península de Burica, Playa Carrillo, Playa Grande, Playa Hermosa, Playas del Coco, Pochote, Potrero, Providencia, Puerto Jimenez, Puerto Limón, Puerto Viejo de Sarapiquí, Puerto Viejo de Talamanca, Punta Uva, Puntarenas, Pérez Zeledón, Quepos, Quesada, Rincón de la Vieja Volcano National Park, San Gerardo de Dota, San Isidro de El General, San José, San Ramon, Santa Elena, Santa Teresa, Sierpe, Sixaola, South Pacific Costa Rica, Sámara, Tamarindo, Tenorio Volcano National Park, Tilarán, Tortuguero, Turrialba, Uvita.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is mei, de gemiddelde maximumtemperatuur is 26.6 ℃ (79.88 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 17.5 ℃ (63.5 ℉). De koudste maand hier is december, de gemiddelde maximumtemperatuur is 23.2 ℃ (73.76 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 15.7 ℃ (60.26 ℉). De meest regenachtige maand hier is januari, het gemiddelde aantal regendagen is 0. De minst regenachtige maand is hier januari, het gemiddelde aantal regendagen is 0.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Costa Rica reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Cerro Chirripo (3819 m) en het laagste punt is Pacific Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Costa Rica te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Costa Rica in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Costa Rica in januari is 24 ℃ (75.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.8 ℃ (60.44 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.6 ℃ (74.48 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.85 ℃ (74.93 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 0. De gemiddelde regenval is 9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:33 (uren en minuten), in midden in de maand 11:36 en aan het einde van de maand 11:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Costa Rica in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Costa Rica in februari is 23.7 ℃ (74.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.9 ℃ (60.62 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.85 ℃ (74.93 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.4 ℃ (75.92 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 0. De gemiddelde regenval is 5.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:41 (uren en minuten), in midden in de maand 11:48 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Costa Rica in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Costa Rica in maart is 25.1 ℃ (77.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.9 ℃ (60.62 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.4 ℃ (75.92 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.55 ℃ (77.99 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 0. De gemiddelde regenval is 12 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 12:04 en aan het einde van de maand 12:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Costa Rica in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Costa Rica in april is 26 ℃ (78.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.7 ℃ (62.06 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.55 ℃ (77.99 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.3 ℃ (79.34 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 0. De gemiddelde regenval is 44.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:12 (uren en minuten), in midden in de maand 12:20 en aan het einde van de maand 12:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Costa Rica in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Costa Rica in mei is 26.6 ℃ (79.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.5 ℃ (63.5 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.3 ℃ (79.34 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.95 ℃ (78.71 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 0. De gemiddelde regenval is 225.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:28 (uren en minuten), in midden in de maand 12:34 en aan het einde van de maand 12:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Costa Rica in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Costa Rica in juni is 25.3 ℃ (77.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.8 ℃ (62.24 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.95 ℃ (78.71 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.15 ℃ (77.27 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 0. De gemiddelde regenval is 276.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:39 (uren en minuten), in midden in de maand 12:41 en aan het einde van de maand 12:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Costa Rica in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Costa Rica in juli is 25 ℃ (77 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.6 ℃ (61.88 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.15 ℃ (77.27 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25 ℃ (77 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 0. De gemiddelde regenval is 208.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:41 (uren en minuten), in midden in de maand 12:39 en aan het einde van de maand 12:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Costa Rica in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Costa Rica in augustus is 25 ℃ (77 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.7 ℃ (62.06 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25 ℃ (77 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.7 ℃ (78.26 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 0. De gemiddelde regenval is 249.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:34 (uren en minuten), in midden in de maand 12:27 en aan het einde van de maand 12:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Costa Rica in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Costa Rica in september is 26.4 ℃ (79.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17 ℃ (62.6 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.7 ℃ (78.26 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.25 ℃ (79.25 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 0. De gemiddelde regenval is 317.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:20 (uren en minuten), in midden in de maand 12:12 en aan het einde van de maand 12:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Costa Rica in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Costa Rica in oktober is 26.1 ℃ (78.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.9 ℃ (62.42 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.25 ℃ (79.25 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.3 ℃ (77.54 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 0. De gemiddelde regenval is 329.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:04 (uren en minuten), in midden in de maand 11:56 en aan het einde van de maand 11:48.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Costa Rica in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Costa Rica in november is 24.5 ℃ (76.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.9 ℃ (62.42 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.3 ℃ (77.54 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.85 ℃ (74.93 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 0. De gemiddelde regenval is 141.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:48 (uren en minuten), in midden in de maand 11:41 en aan het einde van de maand 11:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Costa Rica in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Costa Rica in december is 23.2 ℃ (73.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.7 ℃ (60.26 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.85 ℃ (74.93 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.6 ℃ (74.48 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 0. De gemiddelde regenval is 39.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:36 (uren en minuten), in midden in de maand 11:33 en aan het einde van de maand 11:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Costa Rica kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Alajuelatemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.1 ℃ (82.58 ℉)laagste temperatuur: 18.1 ℃ (64.58 ℉)regenval: 32.2mmregenachtige dagen: 6
San Josetemperatuur: - hoogste temperatuur: 23.2 ℃ (73.76 ℉)laagste temperatuur: 15.7 ℃ (60.26 ℉)regenval: 39.8mmregenachtige dagen: 0
Herediatemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.1 ℃ (75.38 ℉)laagste temperatuur: 15.3 ℃ (59.54 ℉)regenval: 57.3mmregenachtige dagen: 0
Cartagotemperatuur: - hoogste temperatuur: 23.8 ℃ (74.84 ℉)laagste temperatuur: 13.7 ℃ (56.66 ℉)regenval: 57.3mmregenachtige dagen: 0
Turrialbatemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.9 ℃ (82.22 ℉)laagste temperatuur: 18.9 ℃ (66.02 ℉)regenval: 283.4mmregenachtige dagen: 0
Sixaolatemperatuur: - hoogste temperatuur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)laagste temperatuur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)regenval: 335.1mmregenachtige dagen: 0
Limontemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.1 ℃ (84.38 ℉)laagste temperatuur: 21.8 ℃ (71.24 ℉)regenval: 455.4mmregenachtige dagen: 20.6
Guapilestemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.6 ℃ (83.48 ℉)laagste temperatuur: 20.2 ℃ (68.36 ℉)regenval: 455.7mmregenachtige dagen: 22
Los Chilestemperatuur: - hoogste temperatuur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)laagste temperatuur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)regenval: 282.2mmregenachtige dagen: 0
Upalatemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.6 ℃ (85.28 ℉)laagste temperatuur: 20.9 ℃ (69.62 ℉)regenval: 195mmregenachtige dagen: 0
Liberiatemperatuur: - hoogste temperatuur: 32 ℃ (89.6 ℉)laagste temperatuur: 21.5 ℃ (70.7 ℉)regenval: 10.9mmregenachtige dagen: 3.2
Filadelfiatemperatuur: - hoogste temperatuur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)laagste temperatuur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)regenval: 7.4mmregenachtige dagen: 0
Canastemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.4 ℃ (88.52 ℉)laagste temperatuur: 23.2 ℃ (73.76 ℉)regenval: 20.6mmregenachtige dagen: 0
Nicoyatemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.3 ℃ (90.14 ℉)laagste temperatuur: 20.3 ℃ (68.54 ℉)regenval: 21mmregenachtige dagen: 2.1
Puntarenastemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.8 ℃ (89.24 ℉)laagste temperatuur: 22.4 ℃ (72.32 ℉)regenval: 27.4mmregenachtige dagen: 5.6
Quepostemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.2 ℃ (86.36 ℉)laagste temperatuur: 22.4 ℃ (72.32 ℉)regenval: 158.2mmregenachtige dagen: 15.2
San Isidrotemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.2 ℃ (80.96 ℉)laagste temperatuur: 17 ℃ (62.6 ℉)regenval: 80.6mmregenachtige dagen: 0
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2023 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest