Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Færøyene

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Færøyene? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Europa - Færøyene

Hvilket vær kan du forvente i Færøyene

Færøyens klima er subpolar oceanisk. Du kan forvente milde vintre og kule somre. Himmelen er vanligvis overskyet, det er ofte tåket og vind. Noen områder har et tundra klima, spesielt fjellene.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Bøur, Eiði, Eysturoy, Fuglafjørður, Fámjin, Gjógv, Gásadalur, Haldarsvík, Hov, Hoyvík, Hvalba, Kirkjubøur, Northern Islands, Northern Streymoy, Nólsoy, Oyndarfjørður, Porkeri, Saksun, Sandoyar, Southern Streymoy, Sumba, Suðuroy, Tjørnuvík, Tvøroyri, Tórshavn, Vestmanna, Viðareiði, Vágar, Vágur, Øravík.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 13.3 ℃ (55.94 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 9.2 ℃ (48.56 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 5.3 ℃ (41.54 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 1.2 ℃ (34.16 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Desember, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 27.2. Den minste regnfulle måneden her er Juni, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 18.4.

Når du reiser til noen steder i Færøyene, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Slaettaratindur (882 m) og det laveste punktet er Atlantic Ocean (0 m). Så det er ikke store forskjeller i høyder i dette landet. Men høyden påvirker været selv. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Færøyene. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Færøyene i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Færøyene i Januar er 5.3 ℃ (41.54 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 1.2 ℃ (34.16 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 5.8 ℃ (42.44 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 5.75 ℃ (42.35 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 26.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 131.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 5:18 (timer og minutter), i midten av måneden 6:09 og i slutten av måneden 7:24.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Færøyene i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Færøyene i Februar er 6.2 ℃ (43.16 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 2.2 ℃ (35.96 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 5.75 ℃ (42.35 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.25 ℃ (43.25 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 22.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 93.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 7:24 (timer og minutter), i midten av måneden 8:50 og i slutten av måneden 10:19.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Færøyene i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Færøyene i Mars er 6.3 ℃ (43.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 2.2 ℃ (35.96 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.25 ℃ (43.25 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.75 ℃ (44.15 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 25.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 134.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:19 (timer og minutter), i midten av måneden 11:49 og i slutten av måneden 13:18.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

April

Typisk (vanlig) vær i Færøyene i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Færøyene i April er 7.2 ℃ (44.96 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.2 ℃ (37.76 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.75 ℃ (44.15 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.3 ℃ (46.94 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 22.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 86.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:18 (timer og minutter), i midten av måneden 14:47 og i slutten av måneden 16:16.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Færøyene i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Færøyene i Mai er 9.4 ℃ (48.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.2 ℃ (41.36 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.3 ℃ (46.94 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10.4 ℃ (50.72 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 19.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 71.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 16:16 (timer og minutter), i midten av måneden 17:41 og i slutten av måneden 18:54.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Færøyene i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Færøyene i Juni er 11.4 ℃ (52.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.1 ℃ (44.78 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10.4 ℃ (50.72 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.3 ℃ (54.14 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 18.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 62 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 18:54 (timer og minutter), i midten av måneden 19:40 og i slutten av måneden 19:38.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Færøyene i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Færøyene i Juli er 13.2 ℃ (55.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.4 ℃ (47.12 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.3 ℃ (54.14 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.25 ℃ (55.85 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 19.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 71.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 19:38 (timer og minutter), i midten av måneden 18:50 og i slutten av måneden 17:36.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

August

Typisk (vanlig) vær i Færøyene i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Færøyene i August er 13.3 ℃ (55.94 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.2 ℃ (48.56 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.25 ℃ (55.85 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.2 ℃ (53.96 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 19.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 82.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 17:36 (timer og minutter), i midten av måneden 16:12 og i slutten av måneden 14:44.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

September

Typisk (vanlig) vær i Færøyene i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Færøyene i September er 11.1 ℃ (51.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.4 ℃ (45.32 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.2 ℃ (53.96 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10.1 ℃ (50.18 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 23.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 127.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:44 (timer og minutter), i midten av måneden 13:16 og i slutten av måneden 11:48.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Færøyene i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Færøyene i Oktober er 9.1 ℃ (48.38 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.2 ℃ (41.36 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10.1 ℃ (50.18 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.1 ℃ (46.58 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 25.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 156.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:48 (timer og minutter), i midten av måneden 10:20 og i slutten av måneden 8:52.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

November

Typisk (vanlig) vær i Færøyene i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Færøyene i November er 7.1 ℃ (44.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.2 ℃ (37.76 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.1 ℃ (46.58 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.7 ℃ (44.06 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 25.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 124.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 8:52 (timer og minutter), i midten av måneden 7:27 og i slutten av måneden 6:11.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Færøyene i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Færøyene i Desember er 6.3 ℃ (43.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 2.2 ℃ (35.96 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.7 ℃ (44.06 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 5.8 ℃ (42.44 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 27.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 141.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 6:11 (timer og minutter), i midten av måneden 5:19 og i slutten av måneden 5:10.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.