Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Faeröer

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Faeröer te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Faeröer

Welk weer te verwachten in Faeröer

Het klimaat van de Faeröer is subpolair oceanisch. U kunt zachte winters en koele zomers verwachten. De lucht is meestal bewolkt, het is vaak mistig en winderig. Sommige gebieden hebben een toendra klimaat, vooral de bergen.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Bøur, Eiði, Eysturoy, Fuglafjørður, Fámjin, Gjógv, Gásadalur, Haldarsvík, Hov, Hoyvík, Hvalba, Kirkjubøur, Northern Islands, Northern Streymoy, Nólsoy, Oyndarfjørður, Porkeri, Saksun, Sandoyar, Southern Streymoy, Sumba, Suðuroy, Tjørnuvík, Tvøroyri, Tórshavn, Vestmanna, Viðareiði, Vágar, Vágur, Øravík.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 13.3 ℃ (55.94 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 9.2 ℃ (48.56 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 5.3 ℃ (41.54 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 1.2 ℃ (34.16 ℉). De meest regenachtige maand hier is december, het gemiddelde aantal regendagen is 27.2. De minst regenachtige maand is hier juni, het gemiddelde aantal regendagen is 18.4.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Faeröer reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Slaettaratindur (882 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Er zijn dus geen grote hoogteverschillen in dit land. Maar de hoogte beïnvloedt het weer zelfs. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Faeröer te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Faeröer in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Faeröer in januari is 5.3 ℃ (41.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.2 ℃ (34.16 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.8 ℃ (42.44 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.75 ℃ (42.35 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 26.4. De gemiddelde regenval is 131.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 5:18 (uren en minuten), in midden in de maand 6:09 en aan het einde van de maand 7:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Faeröer in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Faeröer in februari is 6.2 ℃ (43.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.2 ℃ (35.96 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.75 ℃ (42.35 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.25 ℃ (43.25 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 22.9. De gemiddelde regenval is 93.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 7:24 (uren en minuten), in midden in de maand 8:50 en aan het einde van de maand 10:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Faeröer in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Faeröer in maart is 6.3 ℃ (43.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.2 ℃ (35.96 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.25 ℃ (43.25 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.75 ℃ (44.15 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 25.8. De gemiddelde regenval is 134.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:19 (uren en minuten), in midden in de maand 11:49 en aan het einde van de maand 13:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Faeröer in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Faeröer in april is 7.2 ℃ (44.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.2 ℃ (37.76 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.75 ℃ (44.15 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.3 ℃ (46.94 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 22.5. De gemiddelde regenval is 86.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:18 (uren en minuten), in midden in de maand 14:47 en aan het einde van de maand 16:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Faeröer in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Faeröer in mei is 9.4 ℃ (48.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.2 ℃ (41.36 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.3 ℃ (46.94 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.4 ℃ (50.72 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 19.2. De gemiddelde regenval is 71.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:16 (uren en minuten), in midden in de maand 17:41 en aan het einde van de maand 18:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Faeröer in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Faeröer in juni is 11.4 ℃ (52.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.1 ℃ (44.78 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.4 ℃ (50.72 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.3 ℃ (54.14 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 18.4. De gemiddelde regenval is 62 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 18:54 (uren en minuten), in midden in de maand 19:40 en aan het einde van de maand 19:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Faeröer in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Faeröer in juli is 13.2 ℃ (55.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.4 ℃ (47.12 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.3 ℃ (54.14 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.25 ℃ (55.85 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 19.3. De gemiddelde regenval is 71.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 19:38 (uren en minuten), in midden in de maand 18:50 en aan het einde van de maand 17:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Faeröer in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Faeröer in augustus is 13.3 ℃ (55.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.2 ℃ (48.56 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.25 ℃ (55.85 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.2 ℃ (53.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 19.8. De gemiddelde regenval is 82.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 17:36 (uren en minuten), in midden in de maand 16:12 en aan het einde van de maand 14:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Faeröer in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Faeröer in september is 11.1 ℃ (51.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.4 ℃ (45.32 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.2 ℃ (53.96 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.1 ℃ (50.18 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 23.6. De gemiddelde regenval is 127.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:44 (uren en minuten), in midden in de maand 13:16 en aan het einde van de maand 11:48.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Faeröer in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Faeröer in oktober is 9.1 ℃ (48.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.2 ℃ (41.36 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.1 ℃ (50.18 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.1 ℃ (46.58 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 25.5. De gemiddelde regenval is 156.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:48 (uren en minuten), in midden in de maand 10:20 en aan het einde van de maand 8:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Faeröer in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Faeröer in november is 7.1 ℃ (44.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.2 ℃ (37.76 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.1 ℃ (46.58 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.7 ℃ (44.06 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 25.9. De gemiddelde regenval is 124.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:52 (uren en minuten), in midden in de maand 7:27 en aan het einde van de maand 6:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Faeröer in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Faeröer in december is 6.3 ℃ (43.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.2 ℃ (35.96 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.7 ℃ (44.06 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.8 ℃ (42.44 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 27.2. De gemiddelde regenval is 141.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 6:11 (uren en minuten), in midden in de maand 5:19 en aan het einde van de maand 5:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.