Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Georgia

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Georgia? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Georgia

Hvilket vær kan du forvente i Georgia

Klimatet i Georgia er subtropisk, varmt og vanligvis behagelig. På Svartehavskysten er været i likhet med Middelhavet. Fjellregionen i nordvest er kjøligere enn resten av landet. Vinteren i Georgia er vanligvis mild med lite snøfall.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Abastumani, Aketi, Akhaltsikhe, Ambrolauri, Bakhmaro, Batumi, Borjomi, Chokhatauri, David Gareja Monastery Complex, Dvabzu, Gori, Gudauri, Gurjaani, Jvari, Kakheti, Kartli, Khidistavi, Khulo, Kutaisi, Lanchkhuti, Likhauri, Mazeri, Mestia, Mtispiri, Mtskheta, Nabeglavi, Northwestern Georgia, Oni, Ozurgeti, Poti, Rioni Region, Rustavi, Samegrelo, Samtskhe Javakheti, Sarpi, Shemokmedi, Sighnaghi, Southwestern Georgia, Stepantsminda, Svaneti, Tbilisi, Telavi, Tusheti, Ureki, Ushguli, Vardzia, Zugdidi.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er August, gjennomsnittstemperaturen er 24.4 ℃ (75.92 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittstemperaturen er 1.9 ℃ (35.42 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Mai, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 9.7. Den minste regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 4.

Når du reiser til noen steder i Georgia, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Mt'a Shkhara (5193 m) og det laveste punktet er Black Sea (0 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Georgia. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Georgia i Januar er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Georgia i Januar er 1.9 ℃ (35.42 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 2.95 ℃ (37.31 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 2.5 ℃ (36.5 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 18.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:12 (timer og minutter), i midten av måneden 9:29 og i slutten av måneden 9:58.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Georgia i Februar er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Georgia i Februar er 3.1 ℃ (37.58 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 2.5 ℃ (36.5 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 5.15 ℃ (41.27 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 4.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 25.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:58 (timer og minutter), i midten av måneden 10:34 og i slutten av måneden 11:15.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Georgia i Mars er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Georgia i Mars er 7.2 ℃ (44.96 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 5.15 ℃ (41.27 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10 ℃ (50 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 5.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 30.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:15 (timer og minutter), i midten av måneden 11:57 og i slutten av måneden 12:39.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Georgia i April er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Georgia i April er 12.8 ℃ (55.04 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10 ℃ (50 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.3 ℃ (59.54 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 7.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 49.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:39 (timer og minutter), i midten av måneden 13:20 og i slutten av måneden 13:58.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Georgia i Mai er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Georgia i Mai er 17.8 ℃ (64.04 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.3 ℃ (59.54 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.5 ℃ (67.1 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 9.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 77.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:58 (timer og minutter), i midten av måneden 14:32 og i slutten av måneden 14:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Georgia i Juni er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Georgia i Juni er 21.2 ℃ (70.16 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.5 ℃ (67.1 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.7 ℃ (72.86 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 8.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 77.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:57 (timer og minutter), i midten av måneden 15:10 og i slutten av måneden 15:10.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Georgia i Juli er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Georgia i Juli er 24.2 ℃ (75.56 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.7 ℃ (72.86 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.3 ℃ (75.74 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 5.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 45.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:10 (timer og minutter), i midten av måneden 14:56 og i slutten av måneden 14:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Georgia i August er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Georgia i August er 24.4 ℃ (75.92 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.3 ℃ (75.74 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.3 ℃ (72.14 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 5.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 48.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:30 (timer og minutter), i midten av måneden 13:56 og i slutten av måneden 13:18.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Georgia i September er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Georgia i September er 20.2 ℃ (68.36 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.3 ℃ (72.14 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.8 ℃ (62.24 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 35.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:18 (timer og minutter), i midten av måneden 12:38 og i slutten av måneden 11:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Georgia i Oktober er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Georgia i Oktober er 13.4 ℃ (56.12 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.8 ℃ (62.24 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10.85 ℃ (51.53 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 5.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 37.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:56 (timer og minutter), i midten av måneden 11:15 og i slutten av måneden 10:35.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Georgia i November er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Georgia i November er 8.3 ℃ (46.94 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10.85 ℃ (51.53 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.15 ℃ (43.07 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 4.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 30.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:35 (timer og minutter), i midten av måneden 9:59 og i slutten av måneden 9:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Georgia i Desember er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Georgia i Desember er 4 ℃ (39.2 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.15 ℃ (43.07 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 2.95 ℃ (37.31 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 20.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:30 (timer og minutter), i midten av måneden 9:12 og i slutten av måneden 9:09.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.