Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Georgië

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Georgië te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Georgië

Welk weer te verwachten in Georgië

Het klimaat van Georgië is subtropisch, warm en meestal aangenaam. Aan de kust van de Zwarte Zee lijkt het weer op het mediterrane weer. Het berggebied in het noordwesten is koeler dan de rest van het land. De winter in Georgia is meestal mild met weinig sneeuwval.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Abastumani, Aketi, Akhaltsikhe, Ambrolauri, Bakhmaro, Batumi, Borjomi, Chokhatauri, David Gareja Monastery Complex, Dvabzu, Gori, Gudauri, Gurjaani, Jvari, Kakheti, Kartli, Khidistavi, Khulo, Kutaisi, Lanchkhuti, Likhauri, Mazeri, Mestia, Mtispiri, Mtskheta, Nabeglavi, Northwestern Georgia, Oni, Ozurgeti, Poti, Rioni Region, Rustavi, Samegrelo, Samtskhe Javakheti, Sarpi, Shemokmedi, Sighnaghi, Southwestern Georgia, Stepantsminda, Svaneti, Tbilisi, Telavi, Tusheti, Ureki, Ushguli, Vardzia, Zugdidi.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde temperatuur is 24.4 ℃ (75.92 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde temperatuur is 1.9 ℃ (35.42 ℉). De meest regenachtige maand hier is mei, het gemiddelde aantal regendagen is 9.7. De minst regenachtige maand is hier januari, het gemiddelde aantal regendagen is 4.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Georgië reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Mt'a Shkhara (5193 m) en het laagste punt is Black Sea (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Georgië te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Georgië in januari is dit: De gemiddelde temperatuur in Georgië in januari is 1.9 ℃ (35.42 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.95 ℃ (37.31 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.5 ℃ (36.5 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 4. De gemiddelde regenval is 18.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:12 (uren en minuten), in midden in de maand 9:29 en aan het einde van de maand 9:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Georgië in februari is dit: De gemiddelde temperatuur in Georgië in februari is 3.1 ℃ (37.58 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.5 ℃ (36.5 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.15 ℃ (41.27 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 4.6. De gemiddelde regenval is 25.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:58 (uren en minuten), in midden in de maand 10:34 en aan het einde van de maand 11:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Georgië in maart is dit: De gemiddelde temperatuur in Georgië in maart is 7.2 ℃ (44.96 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.15 ℃ (41.27 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10 ℃ (50 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 5.8. De gemiddelde regenval is 30.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:15 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 12:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Georgië in april is dit: De gemiddelde temperatuur in Georgië in april is 12.8 ℃ (55.04 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10 ℃ (50 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.3 ℃ (59.54 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 7.6. De gemiddelde regenval is 49.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:39 (uren en minuten), in midden in de maand 13:20 en aan het einde van de maand 13:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Georgië in mei is dit: De gemiddelde temperatuur in Georgië in mei is 17.8 ℃ (64.04 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.3 ℃ (59.54 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.5 ℃ (67.1 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 9.7. De gemiddelde regenval is 77.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:58 (uren en minuten), in midden in de maand 14:32 en aan het einde van de maand 14:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Georgië in juni is dit: De gemiddelde temperatuur in Georgië in juni is 21.2 ℃ (70.16 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.5 ℃ (67.1 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.7 ℃ (72.86 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 8.7. De gemiddelde regenval is 77.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:57 (uren en minuten), in midden in de maand 15:10 en aan het einde van de maand 15:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Georgië in juli is dit: De gemiddelde temperatuur in Georgië in juli is 24.2 ℃ (75.56 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.7 ℃ (72.86 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.3 ℃ (75.74 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 5.7. De gemiddelde regenval is 45.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:10 (uren en minuten), in midden in de maand 14:56 en aan het einde van de maand 14:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Georgië in augustus is dit: De gemiddelde temperatuur in Georgië in augustus is 24.4 ℃ (75.92 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.3 ℃ (75.74 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.3 ℃ (72.14 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 5.8. De gemiddelde regenval is 48.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:30 (uren en minuten), in midden in de maand 13:56 en aan het einde van de maand 13:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Georgië in september is dit: De gemiddelde temperatuur in Georgië in september is 20.2 ℃ (68.36 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.3 ℃ (72.14 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.8 ℃ (62.24 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 5. De gemiddelde regenval is 35.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:18 (uren en minuten), in midden in de maand 12:38 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Georgië in oktober is dit: De gemiddelde temperatuur in Georgië in oktober is 13.4 ℃ (56.12 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.8 ℃ (62.24 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.85 ℃ (51.53 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 5.7. De gemiddelde regenval is 37.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:15 en aan het einde van de maand 10:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Georgië in november is dit: De gemiddelde temperatuur in Georgië in november is 8.3 ℃ (46.94 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.85 ℃ (51.53 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.15 ℃ (43.07 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 4.3. De gemiddelde regenval is 30.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:35 (uren en minuten), in midden in de maand 9:59 en aan het einde van de maand 9:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Georgië in december is dit: De gemiddelde temperatuur in Georgië in december is 4 ℃ (39.2 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.15 ℃ (43.07 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.95 ℃ (37.31 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 4. De gemiddelde regenval is 20.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:30 (uren en minuten), in midden in de maand 9:12 en aan het einde van de maand 9:09.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.