Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Hawaii

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Hawaii te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Welk weer te verwachten in Hawaii

Hawaii maakt deel uit van Verenigde Staten. Het klimaat in de VS is zeer gevarieerd, omdat de Verenigde Staten van Amerika een groot land is. Het klimaat is overwegend gematigd, maar tropisch in Hawaï en Florida, en het arctische gebied in Alaska. Dit is niet alles. Het klimaat is half droog in de grote vlaktes ten westen van de rivier de Mississippi en dor in het Grote Bekken van het zuidwesten. Je kunt lage wintertemperaturen verwachten in het noordwesten, maar ze worden soms gematigd in januari en februari door warme wind. De winters in het zuiden zijn warmer. Don? vergeet, dat de temperaturen meestal aanzienlijk lager zijn in de bergen.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Aiea, Big Island, Captain Cook, Central Oahu, Ewa Beach, Haiku, Hale'iwa, Haleakala National Park, Hamakua, Hana, Hanalei, Hawaii Volcanoes National Park, Hilo, Honaunau, Honokaa, Honolulu, Ka'u, Kaanapali, Kahuku, Kahului, Kailua, Kailua Kona, Kalaupapa National Historical Park, Kaloko Honokohau National Historical Park, Kapalua, Kapolei, Kauai, Kaunakakai, Kihei, Kohala, Lahaina, Lanai, Leeward Coast, Lihue, Ma'alaea, Makawao, Maui, Molokai, Naalehu, Nanakuli, Napili, North Shore, Oahu, Pahoa, Paia, Puna, Puʻuhonua o Hōnaunau National Historical Park, Volcano Village, Waianae, Waikapu, Waikoloa, Wailea, Wailuku, Waimea, Windward Coast.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Honolulu en in veel andere steden. De warmste maand hier is september, de gemiddelde maximumtemperatuur is 32.4 ℃ (90.32 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 23.9 ℃ (75.02 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 27.2 ℃ (80.96 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 19.3 ℃ (66.74 ℉). De meest regenachtige maand hier is december, het gemiddelde aantal regendagen is 9.9. De minst regenachtige maand is hier augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 5.6.

Wanneer u rond Hawaii reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Verenigde Staten Denali (Mount McKinley) (6190 m) en het laagste punt is Death Valley (-86 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Hawaii te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Hawaii in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hawaii in januari is 27.2 ℃ (80.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.3 ℃ (66.74 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.65 ℃ (81.77 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.35 ℃ (81.23 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 8.3. De gemiddelde regenval is 57.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:51 (uren en minuten), in midden in de maand 10:58 en aan het einde van de maand 11:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Hawaii in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hawaii in februari is 27.5 ℃ (81.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.4 ℃ (66.92 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.35 ℃ (81.23 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.65 ℃ (81.77 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 7.4. De gemiddelde regenval is 50.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:10 (uren en minuten), in midden in de maand 11:26 en aan het einde van de maand 11:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Hawaii in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hawaii in maart is 27.8 ℃ (82.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.8 ℃ (67.64 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.65 ℃ (81.77 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.9 ℃ (82.22 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 9. De gemiddelde regenval is 51.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:43 (uren en minuten), in midden in de maand 12:01 en aan het einde van de maand 12:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Hawaii in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hawaii in april is 28 ℃ (82.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.1 ℃ (69.98 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.9 ℃ (82.22 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.55 ℃ (83.39 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 7.3. De gemiddelde regenval is 16.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:20 (uren en minuten), in midden in de maand 12:38 en aan het einde van de maand 12:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Hawaii in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hawaii in mei is 29.1 ℃ (84.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.4 ℃ (70.52 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.55 ℃ (83.39 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.8 ℃ (85.64 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 5.7. De gemiddelde regenval is 15.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:54 (uren en minuten), in midden in de maand 13:09 en aan het einde van de maand 13:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Hawaii in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hawaii in juni is 30.5 ℃ (86.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.7 ℃ (72.86 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.8 ℃ (85.64 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.9 ℃ (87.62 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 5.7. De gemiddelde regenval is 6.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:19 (uren en minuten), in midden in de maand 13:25 en aan het einde van de maand 13:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Hawaii in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hawaii in juli is 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24 ℃ (75.2 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.9 ℃ (87.62 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.55 ℃ (88.79 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 7. De gemiddelde regenval is 12.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:25 (uren en minuten), in midden in de maand 13:19 en aan het einde van de maand 13:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Hawaii in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hawaii in augustus is 31.8 ℃ (89.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.7 ℃ (76.46 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.55 ℃ (88.79 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.1 ℃ (89.78 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 5.6. De gemiddelde regenval is 14 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:08 (uren en minuten), in midden in de maand 12:54 en aan het einde van de maand 12:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Hawaii in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hawaii in september is 32.4 ℃ (90.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.9 ℃ (75.02 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.1 ℃ (89.78 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.75 ℃ (89.15 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 6.8. De gemiddelde regenval is 17.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:37 (uren en minuten), in midden in de maand 12:20 en aan het einde van de maand 12:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Hawaii in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hawaii in oktober is 31.1 ℃ (87.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.8 ℃ (74.84 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.75 ℃ (89.15 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.35 ℃ (86.63 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 7.6. De gemiddelde regenval is 46.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:01 (uren en minuten), in midden in de maand 11:43 en aan het einde van de maand 11:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Hawaii in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hawaii in november is 29.6 ℃ (85.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.2 ℃ (71.96 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.35 ℃ (86.63 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.85 ℃ (83.93 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 8.7. De gemiddelde regenval is 62.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:26 (uren en minuten), in midden in de maand 11:11 en aan het einde van de maand 10:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Hawaii in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hawaii in december is 28.1 ℃ (82.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.2 ℃ (68.36 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.85 ℃ (83.93 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.65 ℃ (81.77 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 9.9. De gemiddelde regenval is 83.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:58 (uren en minuten), in midden in de maand 10:51 en aan het einde van de maand 10:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Hawaii kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Honolulutemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.1 ℃ (82.58 ℉)laagste temperatuur: 20.2 ℃ (68.36 ℉)regenval: 83.3mmregenachtige dagen: 9.9
Hilotemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.2 ℃ (80.96 ℉)laagste temperatuur: 18.6 ℃ (65.48 ℉)regenval: 291.8mmregenachtige dagen: 21.1
Kailuatemperatuur: - hoogste temperatuur: 23.8 ℃ (74.84 ℉)laagste temperatuur: 16.7 ℃ (62.06 ℉)regenval: 257.1mmregenachtige dagen: -
Kapoleitemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.7 ℃ (83.66 ℉)laagste temperatuur: 19.1 ℃ (66.38 ℉)regenval: 89mmregenachtige dagen: -
Lahainatemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.7 ℃ (83.66 ℉)laagste temperatuur: 19.2 ℃ (66.56 ℉)regenval: - regenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.