Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Maleisië

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Maleisië te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Maleisië

Welk weer te verwachten in Maleisië

Het klimaat van Maleisië is tropisch. Er zijn jaarlijkse moessons. De zuidwestelijke moesson is van april tot oktober, de noordoostelijke moesson is van oktober tot februari en zorgt voor meer neerslag. Lokale klimaten worden beïnvloed door de bergketens van Maleisië. De hooglanden zijn koeler.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Air Itam, Alor Setar, Arau, Bagan Lalang, Bako National Park, Balik Pulau, Bandar Baru Bangi, Batu Ferringhi, Batu Pahat, Bayan Lepas, Beaufort, Belaga, Belum Temenggor Forest Reserve, Bintangor, Bintulu, Bukit Kayu Hitam, Bukit Merah, Bukit Mertajam, Bukit Tinggi, Butterworth, Cameron Highlands, Cherating, Dabong, Danum Valley, Desaru, East Coast, Endau Rompin National Park, Fraser's Hill, Gemas, Genting Highlands, George Town, Gua Musang, Gunung Mulu National Park, Igan, Ipoh, Iskandar Puteri, Janda Baik, Jerantut, Johor, Johor Bahru, Kajang, Kampar, Kangar, Kapalai, Kapas, Kapit, Kedah, Kelabit Highlands, Kelantan, Kemaman, Kenyir Lake, Klang, Kluang, Kota Bharu, Kota Kinabalu, Kota Tinggi, Kuala Besut, Kuala Gandah, Kuala Kangsar, Kuala Kedah, Kuala Krai, Kuala Kubu Bharu, Kuala Lipis, Kuala Lumpur, Kuala Perlis, Kuala Selangor, Kuala Tembling, Kuala Terengganu, Kuantan, Kubah National Park, Kuching, Kudat, Kukup, Kulim, Kundasang, Labuan, Lahad Datu, Lang Tengah, Langkap, Langkawi, Lankayan Island, Lawas, Layang Layang, Limbang, Lumut, Lunas, Mabul, Malacca, Mantin, Marang, Mataking, Merang, Mersing, Miri, Mount Datuk, Mount Kinabalu, Muar, Mukah, Negeri Sembilan, Nibong Tebal, Nilai, Padang Besar, Pahang, Pangkor, Pasir Gudang, Pasir Salak, Pekan, Penang, Pengerang, Perak, Perhentian Islands, Perlis, Petaling Jaya, Pom Pom Island, Poring Hot Spring, Port Dickson, Port Klang, Puchong, Pulau Ketam, Putrajaya, Ranau, Rantau Panjang, Raub, Rawa, Redang, Rejang River, Sabah, Sandakan, Santubong, Sarawak, Sarikei, Seberang Jaya, Seberang Takir, Segamat, Selangor, Semenyih, Semporna, Sepang, Sepilok, Seremban, Shah Alam, Sibu, Sibu Island, Simpang Ampat, Simunjan, Sipadan, Subang Jaya, Sungai Pelek, Taiping, Taman Negara, Tampin, Tanjung Resang, Tawau, Teluk Intan, Temerloh, Tenggol, Tenom, Terengganu, Tioman, Tunku Abdul Rahman National Park, Turtle Islands Park, Wang Kelian, West Coast, Yong Peng.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is maart, de gemiddelde maximumtemperatuur is 33.4 ℃ (92.12 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 23.7 ℃ (74.66 ℉). De koudste maand hier is december, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 23.3 ℃ (73.94 ℉). De meest regenachtige maand hier is november, het gemiddelde aantal regendagen is 17.9. De minst regenachtige maand is hier juni, het gemiddelde aantal regendagen is 9.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Maleisië reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Gunung Kinabalu (4095 m) en het laagste punt is Indian Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Maleisië te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Maleisië in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Maleisië in januari is 32.2 ℃ (89.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.6 ℃ (72.68 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.75 ℃ (89.15 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.25 ℃ (90.05 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 11.1. De gemiddelde regenval is 168.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 11:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Maleisië in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Maleisië in februari is 32.3 ℃ (90.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.8 ℃ (73.04 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.25 ℃ (90.05 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.85 ℃ (91.13 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 11.8. De gemiddelde regenval is 161.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:59 (uren en minuten), in midden in de maand 12:01 en aan het einde van de maand 12:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Maleisië in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Maleisië in maart is 33.4 ℃ (92.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.7 ℃ (74.66 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.85 ℃ (91.13 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.2 ℃ (91.76 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 14.2. De gemiddelde regenval is 237.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:03 (uren en minuten), in midden in de maand 12:05 en aan het einde van de maand 12:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Maleisië in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Maleisië in april is 33 ℃ (91.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.3 ℃ (75.74 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.2 ℃ (91.76 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.15 ℃ (91.67 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 16.1. De gemiddelde regenval is 255.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:08 (uren en minuten), in midden in de maand 12:11 en aan het einde van de maand 12:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Maleisië in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Maleisië in mei is 33.3 ℃ (91.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.7 ℃ (76.46 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.15 ℃ (91.67 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.75 ℃ (90.95 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 13. De gemiddelde regenval is 201.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:13 (uren en minuten), in midden in de maand 12:15 en aan het einde van de maand 12:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Maleisië in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Maleisië in juni is 32.2 ℃ (89.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24 ℃ (75.2 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.75 ℃ (90.95 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.35 ℃ (90.23 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 9. De gemiddelde regenval is 124.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:17 (uren en minuten), in midden in de maand 12:18 en aan het einde van de maand 12:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Maleisië in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Maleisië in juli is 32.5 ℃ (90.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.3 ℃ (73.94 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.35 ℃ (90.23 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.35 ℃ (90.23 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 10.2. De gemiddelde regenval is 129.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:17 (uren en minuten), in midden in de maand 12:17 en aan het einde van de maand 12:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Maleisië in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Maleisië in augustus is 32.2 ℃ (89.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.9 ℃ (73.22 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.35 ℃ (90.23 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32 ℃ (89.6 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 11. De gemiddelde regenval is 156.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:15 (uren en minuten), in midden in de maand 12:13 en aan het einde van de maand 12:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Maleisië in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Maleisië in september is 31.8 ℃ (89.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23 ℃ (73.4 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32 ℃ (89.6 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.35 ℃ (90.23 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 13.2. De gemiddelde regenval is 192.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:11 (uren en minuten), in midden in de maand 12:08 en aan het einde van de maand 12:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Maleisië in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Maleisië in oktober is 32.9 ℃ (91.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.8 ℃ (74.84 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.35 ℃ (90.23 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.45 ℃ (90.41 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 15.7. De gemiddelde regenval is 248 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:05 (uren en minuten), in midden in de maand 12:03 en aan het einde van de maand 12:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Maleisië in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Maleisië in november is 32 ℃ (89.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.5 ℃ (74.3 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.45 ℃ (90.41 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.65 ℃ (88.97 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 17.9. De gemiddelde regenval is 286.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:01 (uren en minuten), in midden in de maand 11:59 en aan het einde van de maand 11:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Maleisië in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Maleisië in december is 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.3 ℃ (73.94 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.65 ℃ (88.97 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.75 ℃ (89.15 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 15. De gemiddelde regenval is 243.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:57 (uren en minuten), in midden in de maand 11:56 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Maleisië kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Alor Setartemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.2 ℃ (89.96 ℉)laagste temperatuur: 22.5 ℃ (72.5 ℉)regenval: 85.1mmregenachtige dagen: 6.8
Cameron Highlandstemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.5 ℃ (70.7 ℉)laagste temperatuur: 15 ℃ (59 ℉)regenval: 205.2mmregenachtige dagen: 17.4
Ipohtemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.3 ℃ (90.14 ℉)laagste temperatuur: 22.9 ℃ (73.22 ℉)regenval: 246.1mmregenachtige dagen: 15.3
Johor Bahrutemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.3 ℃ (86.54 ℉)laagste temperatuur: 22.7 ℃ (72.86 ℉)regenval: 243mmregenachtige dagen: 15.2
Kota Bharutemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.5 ℃ (83.3 ℉)laagste temperatuur: 23.9 ℃ (75.02 ℉)regenval: 588.2mmregenachtige dagen: 16.6
Kuchingtemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.4 ℃ (86.72 ℉)laagste temperatuur: 23.3 ℃ (73.94 ℉)regenval: 503.6mmregenachtige dagen: 22.1
Kota Kinabalutemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.4 ℃ (86.72 ℉)laagste temperatuur: 23.8 ℃ (74.84 ℉)regenval: 237.5mmregenachtige dagen: 13.2
Kuala Lumpurtemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.3 ℃ (88.34 ℉)laagste temperatuur: 23.3 ℃ (73.94 ℉)regenval: 243.6mmregenachtige dagen: 15
Kuantantemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.2 ℃ (84.56 ℉)laagste temperatuur: 22.5 ℃ (72.5 ℉)regenval: 592.8mmregenachtige dagen: 16.8
Labuantemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.5 ℃ (86.9 ℉)laagste temperatuur: 24.2 ℃ (75.56 ℉)regenval: 308mmregenachtige dagen: 14.3
Langkawitemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.9 ℃ (89.42 ℉)laagste temperatuur: 24.8 ℃ (76.64 ℉)regenval: 56.7mmregenachtige dagen: 5.1
Melakatemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.1 ℃ (89.78 ℉)laagste temperatuur: 23.5 ℃ (74.3 ℉)regenval: 130.9mmregenachtige dagen: 11.2
Miritemperatuur: - hoogste temperatuur: 31 ℃ (87.8 ℉)laagste temperatuur: 23.3 ℃ (73.94 ℉)regenval: 348.5mmregenachtige dagen: 18
Petaling Jayatemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.6 ℃ (88.88 ℉)laagste temperatuur: 23.6 ℃ (74.48 ℉)regenval: 258.8mmregenachtige dagen: 15.2
Pulau Pinangtemperatuur: - hoogste temperatuur: 31 ℃ (87.8 ℉)laagste temperatuur: 23.8 ℃ (74.84 ℉)regenval: 105mmregenachtige dagen: 9.1
Sibutemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.1 ℃ (87.98 ℉)laagste temperatuur: 22.6 ℃ (72.68 ℉)regenval: 360.9mmregenachtige dagen: 20.2
Sandakantemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.9 ℃ (85.82 ℉)laagste temperatuur: 24.4 ℃ (75.92 ℉)regenval: 451.3mmregenachtige dagen: 20.4
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.