Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de North Carolina

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar North Carolina te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Noord-Amerika - Verenigde Staten - North Carolina

Welk weer te verwachten in North Carolina

North Carolina maakt deel uit van Verenigde Staten. Het klimaat in de VS is zeer gevarieerd, omdat de Verenigde Staten van Amerika een groot land is. Het klimaat is overwegend gematigd, maar tropisch in Hawaï en Florida, en het arctische gebied in Alaska. Dit is niet alles. Het klimaat is half droog in de grote vlaktes ten westen van de rivier de Mississippi en dor in het Grote Bekken van het zuidwesten. Je kunt lage wintertemperaturen verwachten in het noordwesten, maar ze worden soms gematigd in januari en februari door warme wind. De winters in het zuiden zijn warmer. Don? vergeet, dat de temperaturen meestal aanzienlijk lager zijn in de bergen.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Aberdeen, Andrews, Apex, Asheboro, Asheville, Atlantic Beach, Bald Head Island, Beaufort, Belmont, Benson, Bessemer City, Black Mountain, Blowing Rock, Boone, Brevard, Burlington, Calabash, Cape Carteret, Carolina Beach, Carova, Cary, Cashiers, Chapel Hill, Charlotte, Charlotte Metro, Cherokee, Colington, Concord, Cornelius, Corolla, Crystal Coast, Davidson, Duck, Durham, Elizabeth City, Emerald Isle, Fayetteville, Fuquay Varina, Gastonia, Goldsboro, Greensboro, Greenville, Hanging Rock State Park, Harkers Island, Harrisburg, Hatteras, Havelock, Henderson, Hendersonville, Hickory, High Point, Highlands, Hillsborough, Holden Beach, Huntersville, Jacksonville, Jefferson, Kannapolis, Kill Devil Hills, King, Kitty Hawk, Kure Beach, Laurinburg, Lexington, Lumberton, Maggie Valley, Manteo, Mars Hill, Marshall, Matthews, Midland, Monroe, Mooresville, Morehead City, Mount Airy, Mount Pleasant, Murphy, Nags Head, New Bern, Newport, North Carolina Coastal Plain, North Carolina Mountains, Oak Island, Ocean Isle Beach, Ocracoke, Outer Banks, Pembroke, Pfafftown, Piedmont, Piedmont Triad, Pilot Mountain, Pinehurst, Pineville, Pinnacle, Princeton, Raleigh, Reidsville, Research Triangle, Roanoke Rapids, Robbinsville, Rockingham, Rocky Mount, Salisbury, Sanford, Scotland Neck, Seagrove, Shelby, Smithfield Selma, Southern Pines, Southern Shores, Southport, Statesville, Sunset Beach, Swansboro, Tarboro, Thomasville, Topsail Beach, Union Grove, Wadesboro, Washington, Waynesville, Weaverville, West Jefferson, Wilmington, Wilson, Windsor, Winston Salem.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Greensboro en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 30.8 ℃ (87.44 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 19.7 ℃ (67.46 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 8.6 ℃ (47.48 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -2.8 ℃ (26.96 ℉). De meest regenachtige maand hier is maart, het gemiddelde aantal regendagen is 9.1. De minst regenachtige maand is hier september, het gemiddelde aantal regendagen is 5.4.

Wanneer u rond North Carolina reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Verenigde Staten Denali (Mount McKinley) (6190 m) en het laagste punt is Death Valley (-86 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar North Carolina te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in North Carolina in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in North Carolina in januari is 8.6 ℃ (47.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -2.8 ℃ (26.96 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.65 ℃ (49.37 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.65 ℃ (49.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 8.2. De gemiddelde regenval is 79.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:44 (uren en minuten), in midden in de maand 9:58 en aan het einde van de maand 10:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in North Carolina in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in North Carolina in februari is 10.7 ℃ (51.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.3 ℃ (29.66 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.65 ℃ (49.37 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.5 ℃ (56.3 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 8.3. De gemiddelde regenval is 83.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:21 (uren en minuten), in midden in de maand 10:51 en aan het einde van de maand 11:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in North Carolina in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in North Carolina in maart is 16.3 ℃ (61.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.2 ℃ (37.76 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.5 ℃ (56.3 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.55 ℃ (65.39 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 9.1. De gemiddelde regenval is 93.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:24 (uren en minuten), in midden in de maand 11:58 en aan het einde van de maand 12:33.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in North Carolina in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in North Carolina in april is 20.8 ℃ (69.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.7 ℃ (45.86 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.55 ℃ (65.39 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.95 ℃ (73.31 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 7.5. De gemiddelde regenval is 71.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:33 (uren en minuten), in midden in de maand 13:06 en aan het einde van de maand 13:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in North Carolina in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in North Carolina in mei is 25.1 ℃ (77.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.9 ℃ (55.22 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.95 ℃ (73.31 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27 ℃ (80.6 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 8.8. De gemiddelde regenval is 103.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:37 (uren en minuten), in midden in de maand 14:04 en aan het einde van de maand 14:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in North Carolina in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in North Carolina in juni is 28.9 ℃ (84.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.2 ℃ (62.96 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27 ℃ (80.6 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.85 ℃ (85.73 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 7.8. De gemiddelde regenval is 97.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:24 (uren en minuten), in midden in de maand 14:35 en aan het einde van de maand 14:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in North Carolina in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in North Carolina in juli is 30.8 ℃ (87.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.7 ℃ (67.46 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.85 ℃ (85.73 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.65 ℃ (87.17 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 9.1. De gemiddelde regenval is 113.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:35 (uren en minuten), in midden in de maand 14:23 en aan het einde van de maand 14:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in North Carolina in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in North Carolina in augustus is 30.5 ℃ (86.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.9 ℃ (66.02 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.65 ℃ (87.17 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.6 ℃ (83.48 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 7.7. De gemiddelde regenval is 100.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:03 (uren en minuten), in midden in de maand 13:36 en aan het einde van de maand 13:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in North Carolina in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in North Carolina in september is 26.7 ℃ (80.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.6 ℃ (60.08 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.6 ℃ (83.48 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.8 ℃ (74.84 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 5.4. De gemiddelde regenval is 88.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:05 (uren en minuten), in midden in de maand 12:32 en aan het einde van de maand 11:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in North Carolina in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in North Carolina in oktober is 20.9 ℃ (69.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.6 ℃ (47.48 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.8 ℃ (74.84 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.5 ℃ (65.3 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 5.9. De gemiddelde regenval is 91 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:58 (uren en minuten), in midden in de maand 11:24 en aan het einde van de maand 10:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in North Carolina in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in North Carolina in november is 16.1 ℃ (60.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.9 ℃ (39.02 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.5 ℃ (65.3 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.4 ℃ (56.12 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 6.6. De gemiddelde regenval is 76.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:52 (uren en minuten), in midden in de maand 10:22 en aan het einde van de maand 9:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in North Carolina in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in North Carolina in december is 10.7 ℃ (51.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -0.6 ℃ (30.92 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.4 ℃ (56.12 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.65 ℃ (49.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 7.9. De gemiddelde regenval is 85.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:59 (uren en minuten), in midden in de maand 9:45 en aan het einde van de maand 9:42.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in North Carolina kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Ashevilletemperatuur: - hoogste temperatuur: 9.4 ℃ (48.92 ℉)laagste temperatuur: -0.7 ℃ (30.74 ℉)regenval: 68.7mmregenachtige dagen: 9.9
Charlottetemperatuur: - hoogste temperatuur: 12 ℃ (53.6 ℉)laagste temperatuur: 0.1 ℃ (32.18 ℉)regenval: 84.2mmregenachtige dagen: 9.6
Greensborotemperatuur: 4.8 ℃ (40.64 ℉)hoogste temperatuur: 10.7 ℃ (51.26 ℉)laagste temperatuur: -0.6 ℃ (30.92 ℉)regenval: 85.9mmregenachtige dagen: 7.9
Raleigh & Durhamtemperatuur: - hoogste temperatuur: 12.2 ℃ (53.96 ℉)laagste temperatuur: 0.9 ℃ (33.62 ℉)regenval: 79.6mmregenachtige dagen: 9.2
Winston Salemtemperatuur: - hoogste temperatuur: 10.9 ℃ (51.62 ℉)laagste temperatuur: 0.5 ℃ (32.9 ℉)regenval: 88.9mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.