Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Egypt

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Egypt? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Afrika - Egypt

Hvilket vær kan du forvente i Egypt

Egyptens klima er veldig varmt og tørt. Du kan forvente varme somre og moderate vintre. Mer behagelig vær er om sommeren vanligvis i nordkysten av Middelhavet, da de høye temperaturene blir moderert der. Du kan også forvente varme støvete vind i innlandet noen ganger fra mars til mai.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Abu Simbel, Abusir, Abydos, Alexandria, Amarna, Arish, Assiut, Aswan, Bahariyya, Beni Hasan, Beni Suef, Cairo, Dahab, Dahshur, Dakhla Oasis, Dendera, Dumyat, Edfu, El Alamein, El Gouna, El Quseir, Esna, Fayum, Hurghada, Kharga Oasis, Kom Ombo, Lower Egypt, Luxor, Mansoura, Marsa Matruh, Memphis, Middle Egypt, Minya, Mount Sinai, Nuweiba, Port Ghalib, Port Said, Port Suez, Ras Abu Galum, Red Sea Coast, Saqqara, Sharm el Sheikh, Silsila, Sinai, Siwa, Soma Bay, Taba, Taba Heights, Tanta, Tell Basta, Upper Egypt, Western Desert, Whale Valley, Zagazig.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 35 ℃ (95 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 22.3 ℃ (72.14 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 19.4 ℃ (66.92 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 9.4 ℃ (48.92 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 3.4. Den minste regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 0.

Når du reiser til noen steder i Egypt, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Mount Catherine (2629 m) og det laveste punktet er Qattara Depression (-133 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Egypt. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Egypt i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Egypt i Januar er 19.4 ℃ (66.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.4 ℃ (48.92 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.1 ℃ (68.18 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.8 ℃ (67.64 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 3.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:14 (timer og minutter), i midten av måneden 10:25 og i slutten av måneden 10:43.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Egypt i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Egypt i Februar er 20.2 ℃ (68.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.1 ℃ (50.18 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.8 ℃ (67.64 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.8 ℃ (71.24 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 2.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 3.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:43 (timer og minutter), i midten av måneden 11:06 og i slutten av måneden 11:32.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Egypt i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Egypt i Mars er 23.4 ℃ (74.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.7 ℃ (53.06 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.8 ℃ (71.24 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.2 ℃ (79.16 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 1.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 3.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:32 (timer og minutter), i midten av måneden 11:59 og i slutten av måneden 12:27.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Egypt i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Egypt i April er 29 ℃ (84.2 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.7 ℃ (58.46 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.2 ℃ (79.16 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.35 ℃ (86.63 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 0.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 1.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:27 (timer og minutter), i midten av måneden 12:53 og i slutten av måneden 13:18.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Egypt i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Egypt i Mai er 31.7 ℃ (89.06 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.7 ℃ (63.86 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.35 ℃ (86.63 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.25 ℃ (91.85 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 0.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:18 (timer og minutter), i midten av måneden 13:39 og i slutten av måneden 13:55.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Egypt i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Egypt i Juni er 34.8 ℃ (94.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.1 ℃ (68.18 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.25 ℃ (91.85 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.6 ℃ (94.28 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 0.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:55 (timer og minutter), i midten av måneden 14:04 og i slutten av måneden 14:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Egypt i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Egypt i Juli er 34.4 ℃ (93.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.7 ℃ (71.06 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.6 ℃ (94.28 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.7 ℃ (94.46 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:03 (timer og minutter), i midten av måneden 13:54 og i slutten av måneden 13:38.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Egypt i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Egypt i August er 35 ℃ (95 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.3 ℃ (72.14 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.7 ℃ (94.46 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.65 ℃ (92.57 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:38 (timer og minutter), i midten av måneden 13:17 og i slutten av måneden 12:53.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Egypt i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Egypt i September er 32.3 ℃ (90.14 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.6 ℃ (69.08 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.65 ℃ (92.57 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.15 ℃ (88.07 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:53 (timer og minutter), i midten av måneden 12:26 og i slutten av måneden 11:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Egypt i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Egypt i Oktober er 30 ℃ (86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18 ℃ (64.4 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.15 ℃ (88.07 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.75 ℃ (81.95 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 0.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:59 (timer og minutter), i midten av måneden 11:32 og i slutten av måneden 11:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Egypt i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Egypt i November er 25.5 ℃ (77.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.6 ℃ (58.28 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.75 ℃ (81.95 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.15 ℃ (73.67 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 1.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 3.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:07 (timer og minutter), i midten av måneden 10:44 og i slutten av måneden 10:25.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Egypt i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Egypt i Desember er 20.8 ℃ (69.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.8 ℃ (51.44 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.15 ℃ (73.67 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.1 ℃ (68.18 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 2.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 5.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:25 (timer og minutter), i midten av måneden 10:14 og i slutten av måneden 10:12.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Egypt på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Cairotemperatur: - høyeste temperatur: 20.8 ℃ (69.44 ℉)laveste temperatur: 10.8 ℃ (51.44 ℉)nedbør: 5.8mmregnfulle dager: 2.8
Alexandriatemperatur: - høyeste temperatur: 20.5 ℃ (68.9 ℉)laveste temperatur: 10.9 ℃ (51.62 ℉)nedbør: 51.6mmregnfulle dager: 9.5
Sharm El Sheikhtemperatur: - høyeste temperatur: 23.5 ℃ (74.3 ℉)laveste temperatur: 14.8 ℃ (58.64 ℉)nedbør: 0.5mmregnfulle dager: 0.3
Hurghadatemperatur: - høyeste temperatur: 22.8 ℃ (73.04 ℉)laveste temperatur: 12.5 ℃ (54.5 ℉)nedbør: 0.9mmregnfulle dager: 0.3
Luxortemperatur: - høyeste temperatur: 24.2 ℃ (75.56 ℉)laveste temperatur: 7.7 ℃ (45.86 ℉)nedbør: 0mmregnfulle dager: 0
Asswantemperatur: - høyeste temperatur: 24.1 ℃ (75.38 ℉)laveste temperatur: 10.8 ℃ (51.44 ℉)nedbør: 0mmregnfulle dager: 0
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.