Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Egypte

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Egypte te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Egypte

Welk weer te verwachten in Egypte

Het klimaat in Egypte is erg heet en droog. U kunt warme zomers en gematigde winters verwachten. Meer aangenaam weer is tijdens de zomer meestal aan de noordelijke kust van de Middellandse Zee, omdat de hoge temperaturen daar gematigd zijn. Je kunt van maart tot mei ook hete stoffige winden verwachten in het binnenland.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Abu Simbel, Abusir, Abydos, Alexandria, Amarna, Arish, Assiut, Aswan, Bahariyya, Beni Hasan, Beni Suef, Cairo, Dahab, Dahshur, Dakhla Oasis, Dendera, Dumyat, Edfu, El Alamein, El Gouna, El Quseir, Esna, Fayum, Hurghada, Kharga Oasis, Kom Ombo, Lower Egypt, Luxor, Mansoura, Marsa Matruh, Memphis, Middle Egypt, Minya, Mount Sinai, Nuweiba, Port Ghalib, Port Said, Port Suez, Ras Abu Galum, Red Sea Coast, Saqqara, Sharm el Sheikh, Silsila, Sinai, Siwa, Soma Bay, Taba, Taba Heights, Tanta, Tell Basta, Upper Egypt, Western Desert, Whale Valley, Zagazig.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 35 ℃ (95 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 22.3 ℃ (72.14 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 19.4 ℃ (66.92 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 9.4 ℃ (48.92 ℉). De meest regenachtige maand hier is januari, het gemiddelde aantal regendagen is 3.4. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 0.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Egypte reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Mount Catherine (2629 m) en het laagste punt is Qattara Depression (-133 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Egypte te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Egypte in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Egypte in januari is 19.4 ℃ (66.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.4 ℃ (48.92 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.1 ℃ (68.18 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.8 ℃ (67.64 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 3.4. De gemiddelde regenval is 5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:14 (uren en minuten), in midden in de maand 10:25 en aan het einde van de maand 10:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Egypte in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Egypte in februari is 20.2 ℃ (68.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.1 ℃ (50.18 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.8 ℃ (67.64 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.8 ℃ (71.24 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 2.7. De gemiddelde regenval is 3.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:43 (uren en minuten), in midden in de maand 11:06 en aan het einde van de maand 11:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Egypte in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Egypte in maart is 23.4 ℃ (74.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.7 ℃ (53.06 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.8 ℃ (71.24 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.2 ℃ (79.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 1.9. De gemiddelde regenval is 3.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:32 (uren en minuten), in midden in de maand 11:59 en aan het einde van de maand 12:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Egypte in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Egypte in april is 29 ℃ (84.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.7 ℃ (58.46 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.2 ℃ (79.16 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.35 ℃ (86.63 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 0.9. De gemiddelde regenval is 1.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:27 (uren en minuten), in midden in de maand 12:53 en aan het einde van de maand 13:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Egypte in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Egypte in mei is 31.7 ℃ (89.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.7 ℃ (63.86 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.35 ℃ (86.63 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.25 ℃ (91.85 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 0.5. De gemiddelde regenval is 0.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:18 (uren en minuten), in midden in de maand 13:39 en aan het einde van de maand 13:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Egypte in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Egypte in juni is 34.8 ℃ (94.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.1 ℃ (68.18 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.25 ℃ (91.85 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.6 ℃ (94.28 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 0.1. De gemiddelde regenval is 0.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:55 (uren en minuten), in midden in de maand 14:04 en aan het einde van de maand 14:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Egypte in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Egypte in juli is 34.4 ℃ (93.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.7 ℃ (71.06 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.6 ℃ (94.28 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.7 ℃ (94.46 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:03 (uren en minuten), in midden in de maand 13:54 en aan het einde van de maand 13:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Egypte in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Egypte in augustus is 35 ℃ (95 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.3 ℃ (72.14 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.7 ℃ (94.46 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.65 ℃ (92.57 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:38 (uren en minuten), in midden in de maand 13:17 en aan het einde van de maand 12:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Egypte in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Egypte in september is 32.3 ℃ (90.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.6 ℃ (69.08 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.65 ℃ (92.57 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.15 ℃ (88.07 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:53 (uren en minuten), in midden in de maand 12:26 en aan het einde van de maand 11:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Egypte in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Egypte in oktober is 30 ℃ (86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18 ℃ (64.4 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.15 ℃ (88.07 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.75 ℃ (81.95 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 0.5. De gemiddelde regenval is 0.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:59 (uren en minuten), in midden in de maand 11:32 en aan het einde van de maand 11:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Egypte in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Egypte in november is 25.5 ℃ (77.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.6 ℃ (58.28 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.75 ℃ (81.95 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.15 ℃ (73.67 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 1.3. De gemiddelde regenval is 3.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:07 (uren en minuten), in midden in de maand 10:44 en aan het einde van de maand 10:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Egypte in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Egypte in december is 20.8 ℃ (69.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.8 ℃ (51.44 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.15 ℃ (73.67 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.1 ℃ (68.18 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 2.8. De gemiddelde regenval is 5.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:25 (uren en minuten), in midden in de maand 10:14 en aan het einde van de maand 10:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Egypte kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Cairotemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.8 ℃ (69.44 ℉)laagste temperatuur: 10.8 ℃ (51.44 ℉)regenval: 5.8mmregenachtige dagen: 2.8
Alexandriatemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.5 ℃ (68.9 ℉)laagste temperatuur: 10.9 ℃ (51.62 ℉)regenval: 51.6mmregenachtige dagen: 9.5
Sharm El Sheikhtemperatuur: - hoogste temperatuur: 23.5 ℃ (74.3 ℉)laagste temperatuur: 14.8 ℃ (58.64 ℉)regenval: 0.5mmregenachtige dagen: 0.3
Hurghadatemperatuur: - hoogste temperatuur: 22.8 ℃ (73.04 ℉)laagste temperatuur: 12.5 ℃ (54.5 ℉)regenval: 0.9mmregenachtige dagen: 0.3
Luxortemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.2 ℃ (75.56 ℉)laagste temperatuur: 7.7 ℃ (45.86 ℉)regenval: 0mmregenachtige dagen: 0
Asswantemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.1 ℃ (75.38 ℉)laagste temperatuur: 10.8 ℃ (51.44 ℉)regenval: 0mmregenachtige dagen: 0
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.